Collectif Prouvènço - Uno regioun uno identita uno lengo
Vous êtes ici : Accueil » Le site web » Actualités » JORNADES - UNIO EUROPEA, DIVERSITAT CULTURAL

JORNADES - UNIO EUROPEA, DIVERSITAT CULTURAL

D 24 septembre 2013     H 16:55     A La Chourmo dóu Couleitiéu    


agrandir

A l’invitation de l’Institut Valencian de la langue, Remi Venture et Jean-Pierre Richard sont conviés pour une conférence qui se déroulera les 16 et 17 octobre dans l’enceinte de la faculté de médecine. Le thème de cette conférence : la Provence culturelle son histoire et ses conflits.

UNIO EUROPEA, DIVERSITAT CULTURAL

Europa i el mediterraneu son els dos espais culturals en els que Valencia ha assaonat la seua cultura durant sigles.
La seua situacio geografica i els avatars de l’historia han fet passar per Valencia molts pobles : fenicis, grecs, romans, visigots, musulmans, aragonesos... ; rebent influencies de les cultures que han conformat el pensament, la cultura, el llenguage, la visio de lo que hui entenem per cultura occidental, fonamentalment Grecia i Roma.
En l’actualitat, l’articulacio política dels pobles europeus en l’Unio Europea, nos oferix l’oportunitat de coneixer millor atres pobles i atres cultures que compartixen en nosatres eixe bagage cultural d’occident.
L’objectiu d’estes jornades es el de coneixer la realitat d’eixes atres cultures, d’eixes atres persones en les que tant compartim.
Dedicarem especial atencio a les cultures mal dites “minoritaries” que nos son veïnes i en el que, sense ser conscients, compartim estrets lligams.

• Dimecres 16
1. Influencia de les Tradicions i de la Llengua Provençal en Europa. A carrec d’En Remi Venture, Vicepresident de Le Collectif Prouvènço. Historiador i Musicoleg.
2. La Cultura Lusa, tan prop, tan llunt. A carrec de Na Marta Antao. Directora del Departament de Portugués de l’Escola Oficial d’Idiomes de Valencia. Coordinadora de la Asociación Cultural Espaituga (Associacio Promotora de la Cultura Lusa en Valencia).

• Dijous 17
1. Historia del conflicte entre les llengües occitanes i provençals. A carrec d’En Jean-Pierre Richard. Président du Collectif Prouvènço.
2. El conflicte llingüistic valencià. A carrec d’En Manuel Gimeno. Llicenciat en Filologia Valenciana. Membre de l’Institut d’Estudis Valencians

• Lloc : Facultat de Medicina. Universitat de Valencia.

• Feches : 16 i 17 d’octubre

• Horari : De 18:30 a 21 h

Apartat de correus 1026 – 46080 Valencia – www.inev.orginfo@inev.org

JPEG - 146.3 ko